Kultura

Četvrtak, 30.09.2021.

15:57

U vozu koji je išao od Požege ka Kraljevu svaki putnik je čitao knjigu

U jednom vozu koji je krenuo iz Požege ka Kraljevu nalaze se ljubitelji književnosti i pisci, koji čitanjem poezije obeležavaju "Dan evropske baštine". Program "Kultura na šinama" organizovale su biblioteke iz Požege, Čačka i Kraljeva kako bi poezijom i kulturom povezali ova tri grada.

Izvor: Prva TV

U vozu koji je išao od Požege ka Kraljevu svaki putnik je čitao knjigu
Foto: Printscreen / TV Prva

"U današnji red vožnje je uvršteno i čitanje poezije i izložbe, zatim susreti na železničkim stanicama koji podrazumevaju radionice za decu. Bogatim kulturnim sadržajem želimo da pokažemo koliko je važno da su ljudi povezani i uključeni u zajedničke aktivnosti", rekla je bibliotekarka Danijela Skoković.

Mladi su pošli na put do Kraljeva da bi na drugačiji način obrađivali književna dela.

"Došla sam ovde zato što volim knjige i volim književnost i mislim da je bilo kakvo dešavanje u gradu sjajno za decu da ih pokrene", rekla je jedna od učesnica.

Detaljnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: