Kultura

Nedelja, 08.10.2017.

14:54

Zbirka pesama Leonarda Koena biće objavljena sledeće godine

Zbirka pesma koju je kanadski umetnik Leonard Koen završio nekoliko dana pre smrti, biće objavljena 2018. godine, izjavio je Koenov bivši menadžer.

Izvor: Tanjug

Zbirka pesama Leonarda Koena biće objavljena sledeće godine
Foto: Gettyimages

Zbirka "The Flame" (Plamen) sadrži neobjavljenje pesme, tekstove u prozi, ilustracije i reči pesmama sa tri poslednja albuma poznatnog muzičara.

Koen je zbirku završio nekoliko dana pre smrti 7. novembra 2016. godine, rekao je menadžer Robert Kori i dodao da će knjiga biti objavljena u oktobru 2018.

Muzičar (82) preminuo je nekoliko nedelja posle objavljivanja albuma "You Want It Darker".

Koen, pisac i muzičar, počeo je da piše 1951, dok je njegova prva zbirka pesama "Let Us Compare Mythologies" objavljena u Montrealu 1956.

Umetnik je objavio još jednu zbirku pesama "Flowers for Hitler" kao i dva romana od kojih je "Beautifull Loosers" postao "klasik kanadske anti-kulture".

Na prvu godišnjicu njegove smrti u Montrealu, Koenovom rodnom gradu, predvidjen je koncert na kojem će izmedju ostalih učestvovati Elvis Kostelo i Sting. Prisustvo je najavio i kanadski premijer Džastin Trudo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: