Kultura

Utorak, 14.10.2014.

09:19

Kako pobeći iz horor priče?

Novo izdanje festivala za decu Krokodokodil održaće se 15. oktobra u pozorištu Dadov u Beogradu, od 13 do 14:15 časova.

Izvor: B92

Default images

Festival Krokodokodil, koji zajednički organizuju beogradska udruženja Krokodil i OK – Obrazovanje i kultura, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

Festival je prvi put održan u aprilu 2013. godine u Kulturnom centru Majdan, sa temom „Kako nastaje knjiga“, i na festivalu su nastupali spisateljsko – ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.

Ove godine, festival za centralnu temu ima žanr strave i užasa, s podnaslovom „Kako pobeći iz horor priče“. Na njemu će nastupati domaći autori Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra, Uroš Petrović i horor spisateljica za decu i mlade iz Švedske Lena Olmark. Program će voditi pisci za decu Jasminka Petrović i Raša Popov.

Istog dana biće održane i četiri radionice od 10.30 do 12.00, u prostorijama škola na opštini Vračar. Teme radionica su: Horor zagonetke (Uroš Petrović), Pravljenje maski (Iva Ćirić), Kometa dolazi (Jasminka Petrović i Bojana Lukić) i Kako se piše horor priča (Lena Olmark).

Festival su pomogli Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, književna mreža Traduki i Švedski institut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: