Održana premijera britanskog filma u kome glumi Goran Bogdan

Premijera britanskog filma "Bez povratka" Jusafa Alija Kana održana je večeras u okviru programa "Fest Fokus" na 52. FEST-u, a jednu od glavnih uloga u filmu tumači hrvatski glumac Goran Bogdan, koji već duže vreme snima filmove i serije u Srbiji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 01.03.2024.

21:58

Održana premijera britanskog filma u kome glumi Goran Bogdan
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Reditelj, koscenarista i koproducent Jusaf Ali Kan je otkrio da je scenario napisao sa Endijem Porterom i u njemu pripoveda sudbinu 10-godišnjeg dečaka Rajana koji u besu pobegne od majke i njenog novog dečka i tom prilikom pronalazi povređenog čoveka iz Sirije, koji se krije od policije i počinje sebe da ubeđuje da je pronašao svog otuđenog oca.

Glumac Goran Bogdan rekao je u obraćanju medijima da okosnicu radnje čini odnos tog dečaka i migranta koga on tumači.

"Moj lik izbeglica beži od zakona i nalazi smiraj na tom napuštenom mestu. Ipak, nedostaju mu koreni i tako dečak i ja obojica nadoknađujemo ono što nam nedostaje, njemu otac, meni porodica", rekao je Bogdan. Bogdan je rekao i da je film "Bez povratka" snimao pre skoro osam godina, da se montaža odužila, i da se tokom tog perioda cela situacija oko migranata još više iskomplikovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: