Martin Skorseze primio Zlatnog medveda za životno delo

Američki reditelj Martin Skorseze (82) primio je počasnog Zlatnog medveda za životno delo na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2024.

07:57

Martin Skorseze primio Zlatnog medveda za životno delo
Foto: Profimedia

U saopštenju povodom nagrade Berlinale navodi se da je oskarovac Skorseze jedan od "najuticajnijih reditelja u svetu filma". "Velika nam je čast što još jednom na Berlinalu možemo da pozdravimo velikog prijatelja festivala i uručimo mu našu najvažniju nagradu", saopštili su voditelji festivala.

Nakon dodele nagrade prikazan je Skorsezeov film "Dvostruka igra" iz 2006. godine. Pre dodele nagrade Skorseze je na konferenciji za novinare izrazio optimizam kada je reč o budućnosti filma. "Ne mislim da film umire nego se samo menja", rekao je on. Berlinale je otvoreno prošle nedelje i trajaće do 25. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: