Kultura

Četvrtak, 23.11.2023.

21:24

Gledaoci razočarani "Squid game" rijalitijem: "Promašili su poentu" VIDEO

Dugo očekivani rijaliti šou "Squid Game: The Challenge", zasnovan na globalnoj hit korejskoj seriji Squid Game, stigao je na Netfliks.

Izvor: index.hr

Gledaoci razočarani
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Takmičari iz raznih delova sveta bore se za nagradu od 4,56 miliona dolara, što je ujedno i najveća novčana nagrada u istoriji rijalitija.

Za taj novac bori se čak 456 takmičara, a da bi osvojili glavnu nagradu, moraju da reše sve igre i izazove koje postavlja produkcija. Dakle, ideja ove emisije bila je da se hit serijal pretvori u rijaliti u kojem se pravi takmičari bore za novčanu nagradu. Pored igara koje su gledaoci videli u seriji, pojavljuju se i novi izazovi.

Prva igra koju su takmičari morali da savladaju zove se Crveno svetlo, zeleno svetlo. Gledaoci originalne serije su veoma upoznati sa tom igrom. U njoj takmičari trče ka cilju, ali kada jeziva lutka prestane da peva, moraju naglo da se zaustave. Već u toj utakmici eliminisana je skoro polovina takmičara.

Pored eliminacionih zadataka, takmičari moraju da savladaju i izazove u kojima imaju priliku da eliminišu svoje protivnike iz takmičenja. Kako vreme odmiče, izazovi postaju sve teži, a eliminacija je sve više i tako se među kandidatima razvijaju prijateljstva i klanovi.

Pored takmičarskog dela rijalitija, gledaoci imaju priliku da upoznaju kandidate koji objašnjavaju zašto su se prijavili u emisiju, a većina njih iza sebe ima tešku ili emotivnu životnu priču. Recenzije gledalaca stižu

Rijaliti je naišao na kritike odmah po objavljivanju. Trenutno ima nisku ocenu 4/10 na IMDb-u, a ima i mnogo komentara.

"Još uvek pokušavam da shvatim šta je poenta ovoga", "Užasno, stvarno strašno. Originalna serija je izmišljeno takmičenje i ekstremni primer dehumanizacije kapitalizma, a stvarnost je suprotna. Mislim da sam ikada do sada ocenio seriju ili emisiju jedinicom“, "Dve godine sam čekao da ovo pogledam, ali pretvaranje serije u rijaliti samo dokazuje koliko je poenta originalne serije otišla ispod svih radara. Promašili su poentu“, "Mislio sam da će biti slično seriji, ali uopšte nije povezano“, neki su od komentara gledalaca.

Ni kritičari ne vole seriju

Objavljena je i recenzija na Kolajderu u kojoj se, između ostalog, komentariše stanje takmičara tokom izazova.

"U jednom trenutku, takmičar se toliko uznemiri zbog toga kako se igra odvija da počne nekontrolisano da se trese. Šou uživa u trenutku, tako da ne možete da odvojite pogled od njegovog sloma. Poigrava se vašim osećanjima i onda nastavlja da iskorišćava takmičare. Kada na to dodate aspekt lošeg financijskog stanja u kojemu se nalazi većina takmičara, Squid Game: The Challenge postaje odvratan", napisao je Čejs Hačinson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: