Sarajevo film festival: Večeras na programu "Zvizdan"

U okviru takmičarskog programa za igrani film na sarajevskom festivalu večeras će biti prikazano najnovije ostvarenje reditelja Dalibora Matanića, "Zvizdan".

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 15.08.2015.

12:30

Default images

Film govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj krhkosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča proteže se na tri decenije, a smeštena je u dva susedna sela čija je istorija opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.

Film "Zvizdan", radjen u hrvatsko-slovenačko-srpskoj koprodukciji, dobitnik je Nagrade žirija na 68. Filmskom festivalu u Kanu, u programu "Izvestan pogled", kao i Zlatne arene za režiju u Puli.

Srpski koproducent filma je Nenad Dukić (SEE Film), izvršni producent Miroslav Mogorović, a u filmu igra Mira Banjac. Finansirao ga je Filmski centar Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: