Kultura

Subota, 05.03.2016.

15:17

Preminuo pisac Pat Konroj

Američki pisac Pat Konroj, poznat po romanima u kojima je opisivao događaje iz svog nesrećnog detinjstva provedenog na jugu Sjedinjenih Američkih Država, preminuo je u 70. godini života.

Izvor: Beta

Preminuo pisac Pat Konroj
Foto: Gettyimages

Autor bestselera kao što su romani "Gospodar plime" i "Veliki Santini" umro je nakon kraće i teške bolesti u svom domu u Južnoj Karolini.

Konroj, koji je u februaru objavio da boluje od raka pankreasa, preminuo je okružen članovima svoje porodice, objavio je danas njegov izdavač.

Po romanu "Gospodar plime" 1991. godine snimljen je istoimeni film. Drama o čoveku koji se zaljubljuje u psihijatra svoje sestre, koja se bori sa samoubilačkim mislima nominovana je za Oskara čak sedam puta.

Glavne uloge tumačili su Barbra Strajsend i Nik Nolti. "Pišem o sopstvenom životu, jer na taj način otkrivam drugim ljudima njihove", izjavio je čuveni pisac u jednom od svojih intervjua.

Konrojeve knjige prodate su u više od 20 miliona primeraka širom sveta i redovno su se nalazile na listi najprodavanijih knjiga magazina Njujork Tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: