Poginuo Pol Voker, glumac iz "Paklenih ulica"

Američki glumac Pol Voker poznat po ulozi u serijalu akcionih filmova "Paklene ulice" (Fast & Furious), poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji.

Izvor: B92, BBC

Nedelja, 01.12.2013.

08:37

Default images

Voker (40) je bio na suvozačkom mestu u "poršeu", kojim je upravljao njegov prijatelj, koji je takođe stradao u nesreći u mestu Santa Klarita, u blizini Holivuda.

Kako je saopšteno, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, koji je sleteo sa puta i zakucao se u stub ili u drvo i potom zapalio i eksplodirao.

"Brzina je bila jedan od faktora koji je doveo do nesreće", saopštila je kancelarija okružnog šerifa Los Anđelesa.

I vozač i suvozač su proglašeni mrtvim na licu mesta.

Udes se dogodio u 15:30 časova po lokalnom vremenu, a Voker i njegov prijatelj su učestvovali u humanitarnom događaju, koji se održavao u blizini mesta nesreće. Kako piše CNN, ograničenje brzine na tom mestu je 70 km/h.

Voker je najpoznatiji po ulogama u serijalu filmova "Paklene ulice", koji se bavi uličnim trkama u sportskim automobilima, i glumio je u pet od šest delova popularnog serijala.
Foto: Beta, AP
"Teška srca moramo da potvrdimo da je Pol Voker poginuo u saobraćajnoj nesreći, tokom humanitarnog događaja koji je organizovala njegova fondacija Reach Out Worldwide. On je bio suvozač u automobilu koji je vozio njegov prijatelj. Obojica su izgubili život. Mi smo šokirani i ožalošćeni", saopšteno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici stradalog glumca.

I studio "Universal" je objavio saopštenje u kom navodi da su svi slomljenog srca i da je Voker bio deo "Universal" porodice 14 godina i da je njegova smrt duboko pogodila sve u studiju, sve koji su radili na serijalu "Paklene ulice" i sve njegove obožavaoce.

Prvi film u serijalu u kom značajnu ulogu ima i poznati glumac Vin Dizel pojavio se u bioskopima 2001. godine, a poslednji, šesti deo je imao premijeru ovog maja. Sedmi deo je u izradi.

Povodom nesreće oglasio se i Vin Dizel, koji je napisao: "Brate, nedostajaćeš mi. Bez reči sam. Raj je dobio novog anđela. Počivaj u miru".

Voker je glumio i u filmovima "Varsity Blues,” "Into the Blue," “Flags of Our Fathers” i “Takers".

Iza sebe je ostavio 15-godišnju ćerku Medou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: