Zašto slavni holivudski glumac stalno igra negativca? Njegov odgovor začudio je mnoge

Jedan od najpoznatijih danskih glumaca Mads Mikelsen često igra glavnog negativca u filmovima i serijama.

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2023.

21:18

Zašto slavni holivudski glumac stalno igra negativca? Njegov odgovor začudio je mnoge
Foto: Profimedia

Na primer, Mikkelsen je savršeno otelotvorio Hanibala Lektora u televizijskoj seriji Hanibal, koja je emitovana od 2013. do 2015. godine.

Pored ove uloge, danski glumac može da se pohvali i onima u filmovima Kazino Rojal, Doktor Strejndž, Fantastične zveri: Dambldorova tajna i Indijana Džons i artefakt sudbine. U danskim filmovima i serijama ne igra negativce koliko u Holivudu, čak se pojavljuje u nekim romantičnim komedijama.

Ranije ove godine, dok je promovisao najnoviji film o Indijana Džonsu, glumac je rekao da su uloge negativaca želja holivudske elite. Sada na Međunarodnom filmskom festivalu u Marakešu izneo je svoju teoriju o tome zašto ga često vidimo na strani zla u američkim filmovima.

"To je jednostavno. Čudan je akcenat. Zaista jeste. Nekada je to bio nemački, pa britanski, pa ruski, a sada su se iz nekog razloga zaljubili u danski naglasak. To je najvažniji razlog“, tvrdi glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: