Brnabić odgovorila Rotu: Birate, ponovo, da širite lažne vesti i dezinformacije o Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je Mihaelu Rotu na društvenoj mreži "X".

Izvor: B92

Subota, 02.03.2024.

13:43

Brnabić odgovorila Rotu: Birate, ponovo, da širite lažne vesti i dezinformacije o Srbiji
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ nr

Odgovor pročitajte u celosti:

"Zapanjena sam, Mihaele Rote, što niste, zapravo, čak ni pročitali izveštaj ODIHR-a o srpskim izborima!

Umesto toga, uzimate kao činjenicu ono što ste čuli ili pročitali iz izvora bliskih vama i nastavljate da širite lažne vesti.

Da ste se makar potrudili da pročitate izveštaj, videli biste da ODIHR, veoma precizno, navodi sledeće:

'NAVODE (na nemačkom: Behauptung) o brojnim preminulim licima koja su ostala upisana u birački spisak i TVRDNJE o masovnoj migraciji birača',

'mnogi SU TVRDILI da Jedinstveni birački spisak sadrži brojne unose preminulih lica, uključujući u inostranstvu, i NAVODILI masovnu organizovanu migraciju birača u vezi sa lokalnim izborima',

'Republička izborna komisija odlučila je da preporuči Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu unutrašnjih poslova da pošalju inspekciju da proveri pozive za glasanje NAVODNO (na nemačkom: angeblich) poslate fiktivnim biračima u Beogradu',

'22. decembra, CRTA je objavila izveštaj, NAVODEĆI kvalitativne i kvantitativne dokaze organizovane migracije birača pred izbore 17. decembra, anomalije u biračkom spisku, transport birača i nadgledano glasanje, i ukazala na potencijalni uticaj na rezultate izbora',

'Nadležni su opovrgli TVRDNJE o fiktivnim prijavama u Beogradu, ukazujući na podatke koji pokazuju stabilnost broja registrovanih birača u prestonici',

'Nakon objavljivanja CRTA izveštaja 26. decembra O NAVODNOJ organizovanoj migraciji birača (na nemačkom: CRTA-Bericht über angeblich organisierte Wählermigration) u vezi sa lokalnim izborima'.

I tako dalje, i tako dalje.

Izraz 'fantomski glasači' koji koristite u svom tvitu, čak se ni ne pojavljuje u celom izveštaju!

Dakle, da ste, zapravo, pročitali izveštaj, koji se usuđujete da komentarišete, o drugoj zemlji, videli biste da ODIHR, sasvim ispravno i precizno, navodi ovo kao tvrdnje i navode, a ne kao činjenice - jer to i jesu: neosnovane, neutemeljene tvrdnje koje su iznele opozicioni partije.

Najmanje što možete učiniti, ako sebi dozvoljavate da komentarišete izveštaje drugih zemalja, je da ih bar pažljivo i detaljno pročitate. Ali, NE, vi birate, ponovo, da širite lažne izjave, lažne vesti i dezinformacije o Srbiji, njenom predsedniku i njenim institucijama.

Na kraju, dozvolite da vas podsetim da ste slavili lokalne izbore održane na severu Kosova i Metohije, na kojima je učestvovalo 3,39% stanovništva, od kojih 13 Srba
(0,02%), kao legitimne i festival demokratije, i da i dalje podržavate 'gradonačelnike' koji su 'izabrani' od strane 3% ljudi, u najboljem slučaju. Izbore održane u kontejnerima, pod direktnim nadzorom oružanih snaga. Ti, po vama, su bili 'slobodni i fer', ali tvrdnje i navodi su dovoljan razlog da javno kažete da neka zemlja nije funkcionalna demokratija.

Ozbiljna politika ne treba (ili barem - ne bi trebalo) da se oslanja na lične preference, već na čvrste činjenice i principe. Razmislite o tome."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

17 h

Podeli: