Petak, 01.03.2024.

17:38

"Putin je ubica" VIDEO

Stotine Rusa koji su u petak prisustvovali sahrani Alekseja Navaljnog u Moskvi uzvikivali su da je ruski predsednik Vladimir Putin "ubica".

Izvor: Newsweek

Foto: Profimedia

Ovo se navodi na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Navaljni, ključni lider opozicije protiv Putina, preminuo je u 47. godini u februaru dok je služio 19-godišnju zatvorsku kaznu zbog prevare i nepoštovanja suda.

Njegova smrt izazvala je globalnu reakciju pošto su kritičari optužili Putinovu administraciju da je saučesnik u ubistvu. Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da "nema sumnje" da je Kremlj odgovoran.

Postupanje ruskog predsednika prema političkim protivnicima dugo je izazivalo zabrinutost posmatrača ljudskih prava. Kremlj je, međutim, negirao bilo kakvu umešanost u smrt Navaljnog.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako ožalošćeni uzvikuju "Putin je ubica" ispred obližnje crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: