Šok; "Iza ubistva Navaljnog možda stoji..."

Američki novinar Taker Karlson na Jutjub kanalu blogera Leksa Fridmana ostavio mogućnost da iza smrti Alekseja Navaljnog možda stoji Ukrajina.

Izvor: Ria novosti

Sreda, 28.02.2024.

08:42

Šok;
Tanjug/AP Photo, File

Voditelj podkasta je rekao da bi “Ukrajinci“ mogli da stoje iza smrti Navaljnog, jer bi im to moglo koristiti u sukobu sa Rusijom, na šta je Karlson odgovorio: “Ubili su (Aleksandra) Duginu ćerku... Da, moguće je”, prenose Ria Novosti.

Podsetimo, Darija Dugina je poginula uveče 20. avgusta 2022. u eksploziji automobila na Možajskom auto-putu u Odincovskom okrugu u Moskovskoj oblasti. FSB je naveo da iza ubistva stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je ukrajinska državljanka Natalija Vovk.

Prema odeljenju Jamala Federalne kazneno-popravne službe, Navaljni se 16. februara nakon šetnje osećao loše, izgubio je svest i preminuo. Prema preliminarnim podacima izvora Raša tudeja, osuđeni je dobio krvni ugrušak, a tačni uzroci smrti se utvrđuju.

Organizovana je istraga, a biće utvrđene sve okolnosti smrti Navaljnog.

I šef ukrajinskih obaveštajaca Kirilo Budanov takođe je rekao da će mnoge razočarati, ali da je najveći Putinov neprijatelj preminuo prirodnom smrću, odnosno zbog krvnog ugruška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Podeli: