Brutalna poruka Makronu: Nisi svestan šta govoriš

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas da predsednik Francuske Emanuel Makron "nije svestan onoga što govori".

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.02.2024.

15:08

Brutalna poruka Makronu: Nisi svestan šta govoriš
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ova izjava dolazi kao komentar na to što je Makron izjavio da se "ne može isključiti" opcija slanja trupa u Ukrajinu.

"Što se tiče izjava Emanuela Makrona o potencijalnom raspoređivanju NATO trupa u Ukrajinu, stiče se snažan osećaj da francuski predsednik ne shvata ni šta govore njegovi potčinjeni, ni ono što on sam kaže", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je dodala da želi da "podseti" Makrona na istoriju Francuske.

"Aprila 1945. godine Berlin je branila francuska SS divizija 'Šarlmanj' (Karlo Veliki) i niz drugih. Branili su i sam firerov bunker. Oni su bili među poslednjima koji su u Trećem rajhu odlikovani nacističkim ordenom Viteškog krsta Gvozdenog krsta", navela je Zaharova.

Upitala je Makrona da li je odlučio da organizuje diviziju "Šarlmanj 2" za odbranu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Predsednik Francuske je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: