Utorak, 27.02.2024.

09:33

Ubijen komandant; Metak u glavu, grudi i vrat

Izraelski vojnici ubili su jutros komandanta palestinskog Islamskog džihada u Tubasu na okupiranoj Zapadnoj obali, javili su palestinski mediji.

Izvor: Beta

Ubijen komandant; Metak u glavu, grudi i vrat
Tanjug/AP Photo/Osamah Abdulrahman

Ministarstvo zdravlja Palestinske uprave je saopštilo da su ubijena tri Palestinca tokom sukoba u tom mestu i obližnjem logoru Fara.

Jedan od ubijenih je identifikovan kao 26-godišnji Muhamed Daragmeh, saosnivač lokalne grane Islamskog džiada u Tubasu na severu Zapadne obale.

Vojno krilo Islamskog džihada je potvrdilo da su svi ubijeni bili članovi te ekstremističke organizacije, preneo je Asošiejted pres.

Ministarstvo zdravlja je navelo da su oni ubijeni mecima ispaljenim u glavu, grudi i vrat.

Nasilje na Zapadnoj obali pojačano je od početka rata Izraela i Hamasa u Gazi 7. oktora.

Više od 400 Palestinaca ubijeno je od tada izraelskom vatrom na Zapadnoj obali, većinom u sukobima koji izbijaju tokom gotovo svakodnevnih vojnih racija u potrazi za osumnjičenim ekstremistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: