Uznemirujući snimak: Rusi ih izvukli iz rova, pa streljali? VIDEO

Na društvenoj mreži Telegram pojavio se snimak na kome su navodno ruski vojnici ubili sedam ukrajinskih ratnih zarobljenika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2024.

08:56

Uznemirujući snimak: Rusi ih izvukli iz rova, pa streljali? VIDEO
Foto: Profimedia

To je podstaklo regionalno tužilaštvo da otvori istragu po članu o kršenju zakona i običaja ratovanja, saopštilo je ukrajinsko glavno tužilaštvo.

Na snimku, snimljenom dronom, vidi se da je nekoliko osoba, verovatno ukrajinskih vojnika, zarobljeno i potom ubijeno.

Ukrajinski OSINT projekat "DeepState", koji je među prvima objavio video, napisao je da su vojnici izgleda bili iz ukrajinske 92. jurišne brigade.

Ukrajinski tužioci rekli su da se video prvi put pojavio 24. februara, na drugu godišnjicu ruske invazije u punom obimu.

Prema navodima odeljenja, ruski vojnici su ubili nenaoružane ukrajinske zatvorenike nakon što su upali na položaje ukrajinskih oružanih snaga između sela Ivanivske i Hromove kod Bahmuta.

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: