Ponedeljak, 26.02.2024.

08:56

Uznemirujući snimak: Rusi ih izvukli iz rova, pa streljali? VIDEO

Na društvenoj mreži Telegram pojavio se snimak na kome su navodno ruski vojnici ubili sedam ukrajinskih ratnih zarobljenika.

Izvor: meduza

Uznemirujući snimak: Rusi ih izvukli iz rova, pa streljali? VIDEO
Foto: Profimedia

To je podstaklo regionalno tužilaštvo da otvori istragu po članu o kršenju zakona i običaja ratovanja, saopštilo je ukrajinsko glavno tužilaštvo.

Na snimku, snimljenom dronom, vidi se da je nekoliko osoba, verovatno ukrajinskih vojnika, zarobljeno i potom ubijeno.

Ukrajinski OSINT projekat "DeepState", koji je među prvima objavio video, napisao je da su vojnici izgleda bili iz ukrajinske 92. jurišne brigade.

Ukrajinski tužioci rekli su da se video prvi put pojavio 24. februara, na drugu godišnjicu ruske invazije u punom obimu.

Prema navodima odeljenja, ruski vojnici su ubili nenaoružane ukrajinske zatvorenike nakon što su upali na položaje ukrajinskih oružanih snaga između sela Ivanivske i Hromove kod Bahmuta.

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: