Ponedeljak, 26.02.2024.

08:07

Huti se ne šale: Balističkom raketom i dronovima napali američki brod

Centralna komanda SAD (CENTCOM) objavila je u ponedeljak ujutru da su Huti, koje podržava Iran, lansirali jednu protivbrodsku balističku raketu.

Izvor: shafaq

Huti se ne šale: Balističkom raketom i dronovima napali američki brod
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Raketa je gađala M/V Torm Thor, tanker za hemikalije/naftne proizvode pod američkom zastavom ali je projektil pogodio vodu i nije naneo štetu.

Ranije uveče, oko 21 čas. po lokalnom vremenu, snage CENTCOM-a "oborile su dve bespilotne letelice kamikaze iznad južnog Crvenog mora u samoodbrani. Treći UAV se sam srušio.

Huti, takođe poznati kao Ansaralah, započeli su svoje operacije u Crvenom moru, sprečavajući sve izraelske ili povezane brodove da prođu kroz Bab Al-Mandeb.

Grupa je saopštila da su sve njene operacije u znaku solidarnosti sa "potlačenim palestinskim narodom, koji je do ovog trenutka podvrgnut agresiji i opsadi".

Jemenska grupa, koja kontroliše većinu Jemena, uključujući vitalnu prestonicu Sanu, ključni je igrač u regionu i glavni deo Osovine otpora koju podržava Iran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: