Vučić čestitao Šujoku: Uveren sam da ćete uspešno obavljati dužnost

Aleksandar Vučić čestitao je večeras novoizabranom predsedniku Mađarske Tamašu Šujoku, izrazivši uverenje da će nastaviti da grade "odlične odnose" dve zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2024.

21:52

Vučić čestitao Šujoku: Uveren sam da ćete uspešno obavljati dužnost
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bs

"Čestitam Tamašu Šujoku na izboru za predsednika Mađarske. Uveren sam da ćete uspešno obavljati tu zahtevnu dužnost i radujem se nastavku izgradnje odličnih odnosa između Srbije i Mađarske", naveo je Vučić na Iksu.

Mađarski parlament je danas za šefa države izabrao Šujoka, dosadašnjeg predsednika Ustavnog suda Mađarske i odanog saradnika premijera Viktora Orbana.

Za izbor 67-godišnjeg Šujoka glasala su 134 poslanika, dok je pet bilo protiv. Nekoliko opozicionih partija nije učestvovalo u glasanju i pozvalo je na uvođenje neposrednog izbora predsednika države.

Šujok će na dužnost stupiti 5. marta, kao naslednik Katalin Novak, koja je 10. februara podnela ostavku usled snažnog pritiska javnosti, pošto se saznalo da je pomilovala osuđenog za saučesništvo u seksualnom zlostavljanju dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: