Kfor se povukao: Situacija u Zvečanu se stabilizovala?

Kfor je saopštio da više neće biti prisutan kod zgrade opštine Zvečan jer se situacija stabilizovala, ali da će ostati u toj oblasti i redovno patrolirati.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.02.2024.

12:37

Kfor se povukao: Situacija u Zvečanu se stabilizovala?
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Situacija u opštini Zvečan se stabilizovala. Kao rezultat, jedinice iz Operativnog rezervnog bataljona Kfora neće više biti prisutne kod zgrade opštine", saopšteno je danas iz misije NATO na Kosovu i Metohiji.

Kfor je u saopštenju precizirao da će, "umesto toga, snage ostati u toj oblasti i vršiti redovne patrole kako bi obezbedile bezbedno okruženje za sve osobe koje žive u oblasti Zvečan".

Dodaje se i da Kfor nastavlja da implementira svoj mandat, baziran na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, a to je da osigura bezbedno okruženje za sve zajednice na KiM i slobodu kretanja.

"Kfor je treći bezbednosni odgovor, posle kosovske policije i misije Euleksa, sa kojima sarađujemo blisko", dodaje Kfor.

Podsetimo, pripadnici poljskih jedinica Kfora u septembru su stigli u Zvečan, gde su umesto letonskog kontingenta obezbeđivati prostor oko zgrade opštine Zvečan, nakon incidenta koji se dogodio u maju tokom protesta Srba zbog nametanja nelegitimno izabranih albanskih gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: