Subota, 24.02.2024.

16:13

Američke snage u akciji: Uništeni su

Američke snage uništile su sedam mobilnih protivbrodskih krstarećih raketa jemenskih Huta, koje je ta grupa planirala da lansira na ciljeve u Crvenom moru.

Izvor: Tanjug

Američke snage u akciji: Uništeni su
EPA/MARCIN BIELECKI POLAND OUT

To je saopštila danas američka Centralna komanda (CENTCOM).

U objavi na platformi X CENTCOM dodaje da su te rakete identifikovane u oblastima Jemena koje kontrolišu Huti i da je utvrđeno da predstavljaju neposrednu pretnju za trgovačke brodove i brodove američke mornarice u regionu.

Kako tvrdi CENTCOM, ove akcije će zaštititi slobodu plovidbe i učiniti međunarodne vode sigurnijim za američku mornaricu i trgovačka plovila.

Lider jemenskih Huta Abdul Malik Al-Hutii saopštio je u petak da ova grupa neće odustati od napada na brodove u Crvenom moru i najavio je uvođenje novog naoružanja koje će se koristiti u napadima na plovila.

Huti su u novembru počeli da napadaju brodove u Crvenom moru zbog, kako su naveli, napada Izraela na Pojas Gaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: