Subota, 24.02.2024.

12:36

Novi napad na srpsku decu na KiM: Uz pretnju nožem terali ih da skandiraju Tačiju

Dvojica Albanaca presrela su automobilom petoricu srpskih maloletnika u Lapljem Selu kod Gračanice i psovala ih i pretili nožem.

Izvor: RTS

Novi napad na srpsku decu na KiM: Uz pretnju nožem terali ih da skandiraju Tačiju
Foto: Shutterstok/Zarko Prusac

Naime, oni su od dece su tražii da kažu da je njihov predsednik Hašim Tači, te da predsednika Srbije nazivaju pogrdnim imenima.

Incident se dogodio u petak oko 22 časa u neposrednoj blilzini Srednjoškoskog centra, gde su dečaci sedeli na klupici, kada se uz šrkipu kočnica, nadomak njih zaustavio crveni automobil "tiguan".

Pomislivši da vozač želi da upita za put do Prištine srpski maloltetnici su se približili auomobilu iz koga je vozač uz psovke i pogrdne reči od njih zahtevao da skandiraju Hašimu Tačiju i vređaju i pogrdniim imenima nazivaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je za RTS ispričao roditelj jednog od maloletnih dečaka, deca su se razbežala, ali je vozač automobilom preprečio put dvojici, izvadio nož i nastavio da ih prati, dok je njegov suvozač sve vreme snimao telefonom.

Deca su se izmakla i uspela da pobegnu, a napadači su nastavili kretanje u pravcu Prištine.

Slučaj su roditelji prijavili policiji u Gračanici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: