Petak, 23.02.2024.

11:23

Sprema se...; Rusi, dobićete iznenađenje VIDEO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, u intervjuu Foks njuzu, najavio novu kontraofanzivu u 2024.

Izvor: B92

Sprema se...; Rusi, dobićete iznenađenje VIDEO
Foto: Profimedia

"Pripremićemo novu kontraofanzivu, novu operaciju. Naravno, ne mogu da garantujem da ćemo opstati”, rekao je on u intervjuu rađenom u blizini prve linije fornta.

Veoma je važno, istakao je on, kada se priča o kontraofanzivi, da se shvati da je to nešto "što vas približava pobedi, miru, ali da je braniti Ukrajinu od Rusije ogroman zadatak i izazov".

"Setite se, kada je invazija na Ukrajinu počela, niko na svetu nije verovao da ćemo opstati, a sada nas, pogotovo u Kongresu, s kojim imamo dobre odnose, pitaju kada ćemo pobediti, ili zašto je sve tako sporo", naveo je Zelenski.

"Mi nismo zaboravili ljude, da nije toga, bilo bi brzo, ali bismo izgubili mnogo ljudi. Kontraofanziva bi bila brza, ali ako izgubimo mnogo vojnika, izgubili bismo sve", naveo je ukrajinski predsednik.

"To znači, da bismo nastavili da obavljamo naš zadatak i da bismo nastavili da budemo uspešni, kao na primer na Crnom moru, a nastavićemo, i neću sada da otkrivam detalje, ali dobiće neko iznenađenje Rusi, da bi bili uspešni na istočnom frontu, gde imaju na hiljade vojnika. Naravno, pripremićemo novu kontraofanzivu, novu operaciju. Ne kažem da ćemo uspeti, ali zavisi od mnogo stvari", rekao je on, misleći pre svega na novac blokiran u američkom Kongresu.

Na kraju je konstatovao: "Hoćemo li preživeti bez Kongresa? Da, ali ne svi. Razumete li tu cenu?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: