"Danas se sprema 'skup veštica' u UN"

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dimitrij Poljanski objavio je na društvenim mrežama da "zapadni tabor priprema danas 'skup veštica' u Njujorku".

Izvor: Novosti

Petak, 23.02.2024.

09:32

Ilustracija: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ

Danas se u Ujedinjenim nacijama održavaju debata i sastanak na temu dvogodišnjice rata u Ukrajini, na kojima će Rusija i Ukrajina izlagati svoje stavove.

Tom prilikom Pojanski je napisao da "Zapadni tabor država priprema danas u Ujedinjenim nacijama pravcati 'skup veštica' i u Njujork kao muve sleću ministri evropskih zemalja."

Poljanski je istakao da ako se izostave različite beskorisne svađe u kojima će "uvežbavati" antirusku retoriku i hvaliti kijevski režim, dva događaja zaslužuju pažnju.

Debate u generalnoj skupštini UN počinju danas u 10.00, a Rusija će izlagati druga nakon ministra inostranih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe. U 15.00 će se doržati sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će učestvovati generalni sekretar UN Antonio Gutereš na temu Ukrajine.

Prema rečima Poljanskog, Rusija će izlagati kao jedna od poslednjih članica Saveta bezbednosti, i on je istakao da su svi izveštaji spremni i da je raspoloženje borbeno.

Na sastancima se očekuje i učešće šefova diplomatija Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Španije, Slovenije i Južne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: