Upozorenje: "Ne potcenjujte Rusiju"

Ambasador Estonije u Poljskoj upozorio je na opasnosti potcenjivanja namera Rusije.

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 22.02.2024.

20:18

Upozorenje:
Foto: EPA-EFE/Oleg Petrasyuk

On je na to upozorio nakon što je poljski premijer Donald Tusk prošle nedelje najavio da će njegova zemlja dodatno osigurati svoju granicu s Belorusijom kako bi poboljšala unutarevropsku sigurnost.

Ambasador Estonije Miko Haljas rekao je za Euronews da će, prema obaveštajnim podacima kojima raspolaže Estonija, Rusija izvršiti reorganizaciju vojnih kapaciteta za tri do četiri godine.

Dodao je da je zbog toga od velikog značaja da Evropa podržava Ukrajinu kako bi Rusija bila poražena.

"Ako možemo dovoljno da pomognemo Ukrajini da pobedi, onda ćemo promeniti i planove Rusije, ali i Estonije, Letonije, Litvanije i Poljske. Mi smo preuzeli ovu vrstu liderske uloge tako da moramo da budemo oni koji pokušavaju da pokrenu i inspirišu druge", rekao je.

Estonija i Poljska graniče se sa Rusijom, dok Poljska se takođe graniči sa Ukrajinom i Belorusijom, sa kojom deli granicu od 418 kilometara.

Punih 186 kilometara granice je utvrđeno ogradom, koja je podignuta da razdvoji dve zemlje po ceni većoj od 350 miliona evra.
  • Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u našem blogu UŽIVO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: