Huti: Njima je zabranjen ulazak u Crveno more, Adenski zaliv i Arapsko more

Centar za koordinaciju humanitarnih operacija koji je pod kontrolom jemenskih militanata Huta saopštila je danas kojim brodovima zabranjen ulazak u Crveno more.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2024.

14:40

Huti: Njima je zabranjen ulazak u Crveno more, Adenski zaliv i Arapsko more
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Navodi se da je brodovima koji su u potpunom ili delimičnom vlasništvu izraelskih pojedinaca ili entiteta i plovilima pod izraelskom zastavom zabranjen ulazak u Crveno more, Adenski zaliv i Arapsko more.

U dokumentu u koji je Rojters imao uvid, navodi se da je saopštenje poslato osiguravajućim kompanijama i drugim kompanijama koje posluju u regionu.

Pored izraelskih, zabranjen je i ulazak brodova u vlasništvu američkih ili britanskih pojedinaca i entiteta, kao i plovila pod njihovim zastavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: