Sreda, 21.02.2024.

21:25

Medvedev oštro odbrusio: "Za psa, pseća smrt"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ne postoji razlog za žaljenje zbog nasilne smrti pilota Maksima Kuzminova u Španiji

Izvor: Tanjug

Medvedev oštro odbrusio:
Foto: Profimedia

"Za psa, pseća smrt", rekao je Medvedev za ruske medije.

On nije želeo da komentariše na koji način je Kuzminov umro, prenosi TASS.

"Rekao sam sve što sam hteo da kažem“, rekao je Medvedev.

Španska policija potvrdila je da je ruski pilot Maksim Kuzminov, koji je 2023. godine oteo helikopter Oružanih snaga Rusije, ubijen u provinciji Alikante. Njegovo telo sa ranama od vatrenog oružja je pronađeno u garaži, a policija nije isključila mogućnost da su dokumenti nađeni na njegovom telu falsifikat. Kuzminov je prošle godine pobegao iz Rusije helikopterom ruske vojske koji je predao ukrajinskim komandantima u zamenu za pola miliona dolara, piše "Njujork tajms".

List navodi da su vlasti u Kijevu prebeg okarakterisale kao "veliki državni udar", dok Moskva smatra Kuzminova odgovornim za "najteži greh".

Ukrajinski obaveštajni zvaničnici su navodno upozorili Kuzminova da mu je život u opasnosti i pozvali ga da ne napušta zemlju. Međutim, Kuzminov ih je ignorisao i sa novcem koji je dobio preselio se u mali grad na španskoj obali Sredozemnog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: