Sreda, 21.02.2024.

14:51

IDF se obrušio na Liban; Žrtve su ponovo civili VIDEO

U današnjem izraelskom napadu na jug Libana ubijene su žena i devojčica, izjavili su libanski izvori.

Izvor: Tanjug

IDF se obrušio na Liban; Žrtve su ponovo civili VIDEO
Ilustracija: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Napad se desio nekoliko dana nakon što je Hezbolah obećao da će Izrael platiti za ubijanje civila u sukobima širom izraelsko-libanske granice.

Žena i devojčica ubijene su u napadu u Majdal Zounu, selu udaljenom šest kilometara od granice, navela su dva bezbednosna izvora i medicinski izvor, preneo je Rojters.

Pokret Hezbolah, koga podržava Iran, razmenjuje vatru sa Izraelom od napada njegovog palestinskog saveznika Hamasa 7. oktobra na južni Izrael, u kampanji za koju Hezbolah kaže da ima za cilj da podrži Palestince u Pojasu Gaze.

U saopštenju portparola izraelske vojske, potpukovnika Avičeja Adraea na platformi Iks, navodi se da je izraelska vojska izvela napad na "vojnu zgradu" u selu Jarun u južnom Libanu i da su izraelski ratni avioni izvršili napade na tri operativna štaba Hezbolaha na jugu.

Majdal Zoun, koji se nalazi oko sat vremena vožnje od Jaruna, nije pomenut. Hezbolah je u petak signalizirao da će pojačati napade na Izrael kao odgovor na smrt 10 libanskih civila ubijenih u izraelskim napadima prošle sedmice.

Hezbolah je saopštio da je danas izveo više od šest napada na izraelske pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: