Utorak, 20.02.2024.

19:05

Novi poraz Ukrajinaca; Potvrđeno: Rusi su zauzeli

Predsednik Rusije sastao se sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom, koji mu je podneo detaljan izveštaj o dejstvima ruske vojske u Avdejevki.

Izvor: Kurir

Novi poraz Ukrajinaca; Potvrđeno: Rusi su zauzeli
Foto: Profimedia

Ruski predsednik je potvrdio da su se ukrajinski vojnici dali u beg i pre nego što su dobili komandu o povlačenju.

"To je bilo bekstvo, a ne povlačenje", rekao je Putin.

Ruska vojska je uspela da izvede operaciju zauzimanja Avdejevke uz minimalne gubitke, potvrdio je ruski ministar odbrane.

"Ofanzivna dejstva nakon oslobođenja grada se nastavljaju ka zapadu, oslobođena su 72 kvadratna kilometra. Generalno, operacija oslobađanja grada ući će u vojne udžbenike", rekao je Šojgu.

Nije mi jasno kako se ukrajinska komanda prema svojim vojnicima odnosi kao da nisu njihovi ljudi, rekao je Putin.

Podzemna utvrđenja u Avdejevki građena su devet godina, poraz ukrajinske vojske u tom gradu je veliki uspeh, istakao je Šojgu.

Ukrajinske oružane snage su tokom povlačenja iz Avdejevke ostavile za sobom mnogo naoružanja, uključujući i strano naoružanje.

"Ukrajinska vojska nije minirala zgrade u gradu, jer jednostavno nije imala vremena, neprijatelj je vrlo brzo pobegao", rekao je Šojgu.

Ruski vojnici su, prema rečima predsednika, pokazali hrabrost i herojstvo prilikom oslobađanja grada i biće nagrađeni.

Ruski ministar odbrane je, govoreći o akcijama ruske vojske na frontu, potvrdio da je oslobođen još jedan grad u hersonskom pravcu.

Krinki su potpuno pod ruskom kontrolom, tamo je poraženo 3.500 ukrajinskih vojnika, precizirao je ruski predsednik u razgovoru sa ministrom.

Oružane snage Ukrajine su u gradu Krinki prvi put upotrebile velike dronove sa četiri krila "baba jaga" za snabdevanje svojih trupa, rekao je Šojgu Putinu.

"Potiskivanje ukrajinskih trupa nije išlo lako jer su Ukrajinci neprestano granatirali sa desne obale, artiljerija i dronovi neprijatelja su bili veoma aktivni. Tu smo možda prvi put videli da prenose municiju, hranu i lekove velikim dronovima", naglasio je Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: