Dodik: Srpska protiv sankcija Rusiji, Putin brani suverenitet svog naroda

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je protiv uvođenja sankcija Rusiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.02.2024.

22:00

Dodik: Srpska protiv sankcija Rusiji, Putin brani suverenitet svog naroda
Foto: Profimedia

On je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin "brani suverenitet svog naroda i poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine".

"Sresti Putina, bez obzira šta rekli ovi na Zapadu, velika je privilegija. Ne želim da pričam sa zvaničnicima koji žele da nam nametnu da uvedemo sankcije Rusiji. Putin brani suverenitet svog naroda i poštuje teritorijalni suverenitet i integritet BiH", rekao je Dodik u intervjuu RTRS-u tokom posete Kazanju.

On je dodao da Republika Srpska "ne želi bilo kome da nametne bilo šta", istakavši da mora da se pronađe način za koegzistenciju jer, kako je istakao, sukob nije rešenje.

Dodik je poručio da ne želi da razgovara sa onima koji "žele da nameću rešenja u BiH, već sa iskrenim prijateljima koji razumeju poziciju Srpske i ne traže ništa zauzvrat".

Istakao je da predsednik Rusije nikada nije bio protiv muslimana u BiH, uprkos tome što su, kako kaže, ''muslimani pod uticajem stranaca''.

"Problem muslimana u BiH, u političkom smislu, jeste što su postali potpuni podanici američke politike. Njihov odnos sa Rusijom nije problem Putina i muslimana u BiH, nego to što se utrkuju kada će i kako uvesti sankcije Rusije. Mi to nismo prihvatili i nemamo takav problem, zato nas ovako jednako u Tatarstanu i Rusiji i gledaju. Politička instrumentalizacija, nakon raspada Jugoslavije dovela je do toga da nam istorija sukoba u prošlosti nije dozvolila zajedničku budućnost. Oni žele da njima neko donese neku vrstu pobede", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: