Subota, 17.02.2024.

19:29

Dramatično upozorenje: Evropi preti napad?

Ako Vladimir Putin uspe da osvoji Ukrajinu, on će prikupiti sve njene resurse da napadne Evropu, izjavio je ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski.

Izvor: Tanjug

Dramatično upozorenje: Evropi preti napad?
Foto: Profimedia

"Mi u zapadnoj Evropi treba da ubedimo stanovništvo i lidere da će obuzdavanje Putina nakon što on osvoji Ukrajinu biti mnogo skuplje nego obuzdavanje Putina sada, jer će Putin učiniti celoj Ukrajini ono što je uradio Donbasu. On će okupiti ljude i industrijske resurse da ide dalje. Regrutovaće Ukrajince u svoju vojsku da nas napadnu. Ovo je užasna perspektiva“, rekao je Sikorski na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, prenosi Ukrinform.

Sikorski je naglasio da Poljaci dobro znaju ''da se suočavaju sa istim problemom kao i njihovi preci 1938-1939''.

On je takođe primetio da Evropa sa svim svojim finansijskim resursima trenutno nije u stanju da proizvede svo neophodno oružje i municiju bez Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: