Ponedeljak, 29.01.2024.

18:11

Smenjen Valerij Zalužni?

Valerij Zalužni navodno je smenjen sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, javljaju ukrajinski mediji.

Izvor: Novosti

Smenjen Valerij Zalužni?
EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Vest o smeni proširila se na društvenim mrežama.

Za sada nema zvaničnih informacija.

Kako navode RIA novosti, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je Valerija Zalužnog, glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, sa funkcije, a ovu informaciju na svom nalogu na Instagramu objavio je bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine Borislav Bereza.

"Moji izvori iz kabineta predsednika javili su da je Zalužni razrešen dužnosti vrhovnog komandanta", rekao je on. Kako prenosi portal "Informator", postoji mogućnost da je nalog bivšeg poslanika, Borislava Bereza hakovan ili da je preneta pogrešna informacija.

Podsetimo, mediji su još u novembru prošle godine pisali o sukobu između Zalužnog i Zelenskog, pa se danima polemisalo o mogućoj smeni Zalužnog.

Čak je i sam Zalužni demantovao navode ukrajinskog predsednika o mobilizaciji. Naime, Zelenski je izjavio da je zatražena mobilizacija pola miliona ljudi, dok je Zalužni kazao da to nije tačno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: