"Razočaravajuće"

Veto SAD na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom se poziva na hitan humanitarni prekid vatre u Gazi bio je "potpuno razočaranje".

Izvor: Tanjug

Subota, 09.12.2023.

15:33

EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

To je saopštilo danas tursko Ministarstvo spoljnih poslova na platformi X (Tviter).

"Naši prijatelji su još jednom pokazali da je Amerika sada sama po ovom pitanju, posebno na glasanju održanom u UN danas", rekao je turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan u intervju za televiziju TRT, preneo je Rojters.

On je to izjavio nakon sastanka sa svojim kolegama iz Organizacije islamske saradnje i Arapske liga koji su se sastali sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom u Vašingtonu.

Fidan je rekao da je razgovarao i o kandidaturi Švedske za pridruživanje NATO tokom bilateralnog sastanka sa Blinkenom.

"Od sada je to u rukama parlamenta i mi smo to preneli našim kolegama", kazao je Fidan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: