Dodik: "Sve što je Šmit uradio je nakaradno"

"Sve što je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit uradio je nakaradno", izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.11.2023.

20:14

Dodik:
EPA-EFE/ALEXEY FILIPOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Dodik dodaje i da sve što Šmit čini, čini na štetu zemlje koju predstavlja.

"Šmit je došao ovde kao nelegalan i takav, kakav je, umišljen da iskreira situaciju globalne krivice Srpske kako bi završio za muslimane i preostale poslove i očekivanja, a to je da razvlasti Republiku Srpku od njene javne imovine i da to koncentriše na nivo BiH", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

On je istakao da Šmit pokušava da manipuliše, podsećajući da Republika Srpska ne priznaje ni njega ni njegove odluke.

"Ja ne pratim šta on govori, ali znamo da žele da ga čuju u Sarajevu oni isti koju su za pravnu državu, a dozvolili su sebi da im se suspenduje Ustav da bi mogli da se poređaju tamo i to im je vrhunac demokratije i vladavine prava i svega onoga što je samo cinično i lažno", kazao je Dodik.

On je naveo da mu je drago što je i opozicija u Srpskoj shvatila da Šmit nije visoki predstavnik.

"Ali, ono što smo mi upamtili je to da je ta opozicija tražila da se smeni Milorad Dodik, da bi oni bili na vlasti. Ta njihova sinergija neće prestati, bez obzira što opozicija sada govori kako njega nema. U to ne treba verovati", poručio je Dodik.

Dodik, koji je i predsednik SNSD-a, rekao je da "treba verovati političkoj opciji SNSD-a i koaliciji na vlasti".

"Pokazali smo da u teškim okolnostima nismo spremni ni milimetar da popustimo u odbrani Republike Srpske i njenih prava", rekao je Dodik.

On je naveo i da tema secesije nije bila na dnevnom redu.

"Nije ni danas. Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu. Ono polako ide, hteo to neko da vidi ili ne. BiH nikad nije bila podeljenija nego danas. Jednog dana će se to samo verifikovati. Treba samo imati strpljenja. Nikakva secesija. To znači, možda i rat. Mi to nećemo. Mi ćemo se polako razdružiti u BiH na miran način", naglasio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: