Subota, 11.11.2023.

21:34

Netanjahu upozorio: "To će biti greška vaših života. Nećemo stati"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je večeras da će Pojas Gaze biti demilitarizovan nakon rata protiv palestinske militantne grupe Hamas.

Izvor: Tanjug

Netanjahu upozorio:
Foto: Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo, Pool, File

On je naveo da će Izrael nastaviti da ima bezbednosnu kontrolu nad tom oblasti.

"Nećemo stati do završetka misije. Ne postoji alternativa pobedi. Pobedićemo Hamas i vratiti naše zarobljenike", poručio je Netanjahu na konferenciji za medije, prenosi Tajms of Izrael.

On je rekao da će izraelska vojska ostati u Pojasu Gaze "koliko god bude potrebno" kako bi sprečila da ta oblast bude upotrebljena za terorističke napade na Izrael. Istakao je da će se Izrael protiviti povratku palestinskih vlasti u Gazu nakon okončanja rata.

"Neće postojati civilna vlast koja svoju decu vaspitava da mrze Izrael, da ubijaju Izraelce, da eliminišu Izrael. Ne može postojati vlast koja porodicama ubica daje pare na osnovu broja ljudi koje su ubili. Ne može postojati vlast čiji lider ni 30 dana kasnije nije osudio strašni masakr 7. oktobra", poručio je Netanjahu, govoreći o palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu.

Netanijahu je naglasio da ne bi pristao da se odrekne bezbednosne kontrole nad Pojasom Gaze "ni pod kojim okolnostima".

"Hamas je praktično izgubio kontrolu nad severom Pojasa Gaze. Nema gde bezbedno da se sakrije. Arapski lideri kojima je stalo do budućnosti zemalja u regionu moraju da se suprotstave Hamasu. Za 16 godina vladavine, Hamas je doneo katastrofu Gazi i samo dve stvari: krv i siromaštvo", rekao je izraelski premijer.

Upozorio je libansku militantnu grupu Hezbolah da se ne uključuje u rat između Izraela i Hamasa.

"To će biti greška vaših života", rekao je izraelski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: