Petak, 20.10.2023.

21:08

Kličko o izborima: "Može biti kobno za Ukrajinu" VIDEO

Održavanje izbora tokom vanrednog stanja može biti koban ishod za Ukrajinu. Uostalom, izbori su uvek političko takmičenje.

Izvor: B92, Sputnjik

Kličko o izborima:
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Ovo je u emisiji za TV Kijev 24 rekao gradonačelnik prestonice Vitalij Kličko.

Prema rečima gradonačelnika prestonice, trenutno je fizički nemoguće stvoriti odgovarajuće uslove za glasanje u Ukrajini. Tako, na primer, ljudi na okupiranim teritorijama neće moći da učestvuju na izborima.

"One teritorije koje su okupirane više nisu Ukrajina i predstavnika neće biti", rekao je Kličko.

On je ovako prokomentarisao mogućnost održavanja izbora u zemlji u uslovima ratnog stanja. Prema njegovim rečima, nejasno je kako će Kijev uzeti u obzir ove teritorije.

Pored toga, Kličko je naglasio da bi održavanje izbora u tekućim uslovima "dovelo do raspada Ukrajine, jer bi političari počeli međusobno da se bore za vlast".

Održavanje izbora u Ukrajini tokom ratnog stanja je zabranjeno, ali takva mogućnost postoji, ako parlament podrži odgovarajuće izmene zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: