Petak, 01.09.2023.

11:40

Vučić obišao novoizgrađeni akva-park na Paliću: "Moramo da radimo da bismo išli napred"

Predsednik Srbijre Aleksandar Vučić posetio je Suboticu i Lovćenac. Nakon toga, Vučić je posetio Palić.

Izvor: B92

Vučić obišao novoizgrađeni akva-park na Paliću:
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Palić, gde je obišao završne radove na izgradnji akva-parka "Palić" za koji je planirano da radi 12 meseci, a u kome će postojati spa, velnes-centar, kao i zatvoreni bazeni.

U okviru akva-parka biće pet otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične hladne vode).

Dečji bazen biće površine veće od 700 kvadrata, a bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata.

Zatvoreni deo velnes i spa centra će zauzimati površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorana sa kafe-barom, info-pultom i svim drugim pratećim elementima koji čine objekat ove namene. "Sve je mnogo lepo, pitanje je samo hotelske infrastrukture", rekao je Vučić i dodao:

"Da pozovemo svu decu iz Srbije i Mađarske da se spuštaju, a mi ćemo da gledamo i uživamo".

Kako je kazao, velike pare su date za izgradnju.

"Velike pare smo mi ovde dali, 15 miliona evra. Ovde imate i zoološki vrt, vinarije, salaše, možda nam malo fali hotela. Verujem da će ovo doprineti skoku broja turista i napretku Subotice i Palića kao turističke organizacije."

Predsednik se posebno zahvalio Ištvanu Pastoru, koji se posebno zalagao da se ovaj projekat završi.

"Moramo da radimo da bismo išli napred. Ja svaki dan zovem sve moguće izvođače oko naših puteva", dodao je Vučić.

Vučiću uručena povelja počasnog građanina Subotice

Predsednika Srbije dočekali su građani, koji su hteli da ga pozdrave, kao i da se fotografišu sa njim.

Vučiću je uručena je povelja počasnog građanina Subotice za "istaknuto i trajno delo". Uz kratak osvrt na biografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ističe se: "Vučić je doprineo podizanju ugleda Subotice. Doprineo je razvoju Subotice i Severno-bačkog regiona".

"Zamolio sam, da znate, gradonačelnika Bakića da govori kratko, ne znam koliko bi trajao govor da govori dugo. Hvala na tome što sam mnogo toga naučio danas o Subotici. Onaj koji je trebalo da dobije, ne samo zajedno sa mnom, i umesto mene to je Ištvan Pastor, koji slučajno nije sa nama ovde. Nadam se i verujem u njegovo dobro zdravlje", rekao je Vučić.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio i novi stadion u ovom gradu.

"Počastvovan sam, ali neskromno da kažem nadam se da sam lično doprineo razvoju Subotice. Znam da moram da opravdam očekivanja građana. Znam da mnogo toga možemo još zajednički da uradimo", rekao je Vučić i dodao da će pozorište biti uskoro završeno. Imali smo mnogo hrabrosti da pre 10 godina krenemo u proces koji se mnogima nije dopao, ali koji je danas deo istorije. Ako se pitate zašto je dugo stajala samo zastava Srbije, a danas i zastava Mađarske, to je bila moja ideja. To je samo pokazalo koliko je raznovrsnost Subotice naše blago."

Kako je kazao, Suboticu je posetio 18 ili 19 puta.

"Nismo malo uradili. Ima jedna stvar koju niko ne može da nam oduzme, to su fabrike, da smo učestvovali u ključnim infrastrukturnim projektima. Subotica je naša veza sa srednjom Evropom. Do Budimpešte ćemo od Beograda ići za 2 sata i 40 minuta. Napravićemo nešto novo, neviđeno na Horgošu. Pruga Baja-Segedin-Subotica je nešto što smo dogovarali. Za nas je veoma važno - Subotica je danas peti grad po veličini u Srbiji. Ovde lepo mogu da žive Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci... Subotica će biti sve bogatije mesto. Naše je da pokušamo da budemo drugačiji, da cenimo dela, ono što je urađeno, to niko neće moći da nam oduzme", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je naše da pokušamo da budemo drugačiji, da cenimo dela i ono što je urađeno.

Na kraju je citirao Danila Kiša: "Ljubav je kao klica pirinča, ako presađuješ, bolje uspeva".

Bakić: Uradili smo velike stvari

Prisutnima se obratio gradonačelnik Bakić.

"Danas imamo jedinstvenu sednicu istorijskog karaktera, danas najveće priznanje dodeljujemo jednom predsedniku republike. I to kakvom. Po mom ličnom uverenju, koji deli većina građana, jedan od najmudrijih lidera kojih je ikada Srbija imala u istoriji, ima ga još uvek i imaće ga još dugo. Stojim pred prepunom salom sa ogromnim ponosom, što sam dobio priliku da budem deo tima na čelu sa Vučićem", kazao je Bakić.

Kako je kazao, oseća ponos jer su uradili velike stvari za Suboticu.

"Mnogo se uradilo u prethodnom periodu, zahvaljujući ogromnoj podršci u prvom redu predsednika Vučića. Zahvalnost Vladi Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, i Pokrajinskoj vladi, na čelu sa Igorom Mirovićem", kazao je Bakić i dodao:

"Vama, predsedniče, čestitam od srca na dobijenom najvećem priznanju od Grada Subotice i želim vam dug život i dobro zdravlje. Da nastavite da nas vodite putem mira, stabilnosti i ekonomskog napretka. Kako vi volite da kažete, na kraju će Srbija pobediti. Dragi sugrađani, srećan nam Dan Subotice", kazao je Bakić.

Vučić u Lovćencu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Lovćenac i tom prilikom je kazao da su plate od danas medicinskim sestrama i prosvetnim radnicima za 5,5 odsto veće.

On je rekao da sledi najveće povećanje minimalne zarade i da će minimalna zarada biti preko 400 evra.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bs
"Važno je da čuvamo mir za našu decu, da majke budu sigurne da će im deca biti bezbedna. Da razmišljamo kako da radimo i zaradimo više. Hoću da vam se zahvalim zato što ste razumeli državu i kada je državi teško. Hvala zato što vodite računa o svojoj državi, a država će pokušati vas da sluša", kazao je Vučić.

Uručene pametne table

Nakon što su uručene pametne table, koje omogućuju savremeni vid nastave, mogu da umreže više odeljenja u ruralnim krajevima, da se unapredi digitalizacija, Vučić je poželeo dobar dan đacima u Krupnju, putem video-table.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bs
"Pozdrav za sve vas u Krupnju", rekao je, a potom se obratio i đacima u Pančevu.

Redom je razgovarao sa đacima u Petrovcu, Varvarinu, Krupnju, Negotinu, Merošini, i to sve putem pametne table.

"Hvala svima što brinete o našoj deci, mi ćemo gledati da, koliko možemo, da učinimo da vi budete zadovoljniji primanjima u narednom periodu", poručio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: