"Novi akt američke agresije protiv Srbije"

Uvođenje sankcija SAD protiv direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina predstavlja novi akt američke agresije protiv Srbije.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 24.07.2023.

11:26

EPA/ SASA STANKOVIC

To je saopštila Spoljnoobaveštajna služba Rusije (SVR).

"Upadljiv je cinizam američkih insinuacija usmerenih protiv Aleksandra Vulina. Možda bi Bajdenova administracija trebalo da se bolje pozabavi problemima u sopstvenim hodnicima vlasti?! Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić umesno primetio, kokain je pronađen u Beloj kući, a ne na Vulinovom stolu. Činjenice o eklatantnoj korupciji u porodici samog predsednika SAD su takođe dobro poznate. Američke ′sluge naroda′ redovno hvataju za zloupotrebe službenih ovlašćenja u cilju bogaćenja", navodi se u tekstu.

Spoljna obaveštajna služba je istakla da su nezakonite sankcije kojima SAD pokušavaju da zastraše geopolitičke protivnike "gest slabosti i konfuzije, ali ne i snage".

Oni su uvođenje sankcija nazvali grubim pokušajem Vašingtona da se meša u stvari nezavisne zemlje.

"Američka 'ograničenja' su se, u suštini, pretvorila u neku vrstu "znaka kvaliteta" za hrabre i nacionalno orijentisane političare. Tako je Aleksandar Vulin, reklo bi se, ušao u dobro društvo", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: