Utorak, 28.03.2023.

22:34

Dragan Đilas i Marinika Tepić sa ambasadorom EU Žofreom FOTO

Predstavnici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Marinika Tepić sastali su se sa ambasadorom Evropske unije Emanuelom Žofreom.

Izvor: B92

Dragan Đilas i Marinika Tepić sa ambasadorom EU Žofreom FOTO
Foto: SSP

Ubrzano pridruživanje Srbije Evropskoj uniji je jedina opcija koja garantuje budućnost Srbiji, jer Srbija u Evropskoj uniji znači bolji standard, adekvatna prava radnika, nezavisno pravosuđe, istinsku borbu protiv korupcije, slobodne medije, demokratske izbore, odnosno dobar život za sve građane, istaknuto je na sastanku ambasadora Evropske unije Emanuela Žofrea sa predstavnicima Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom i Marinikom Tepić.

Đilas je ambasadora Žofrea upoznao sa programskom platformom SSP-a "Srbija u EU 2030", koju je u subotu jednoglasno usvojio Glavni odbor stranke. Sastavni deo platforme čini četvorogodišnji akcioni plan čijim se sprovođenjem stiču uslovi za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Tepićeva i Đilas su od ambasadora Žofrea zatražili da EU snažnije javno podrži ideju pristupanja zemalja regiona uniji, jer proces pridruživanja već predugo traje i mnogi u Srbiji su izgubili nadu da će se uspešno završiti.

Jasne poruke iz Brisela bi povećale veru građana Srbije da je cilj koji je postavila prva demokratska vlada Zorana Đindića - Srbija u Evropskoj uniji, ostvariv. Samim tim bi porastao i broj onih koji su za takvu budućnost Srbije spremni da se bore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: