Ponedeljak, 31.10.2022.

23:05

"Berlin će nastaviti da pruža podršku Kijevu"

Nemački kancelar Olaf Šolc razgovarao je danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Šolc je preneo u telefonskom razgovoru sa predsednikom Zelenskim uveravanja da će Berlin nastaviti da pruža Kijevu političku, finansijsku, humanitarnu i vojnu podršku, saopštila je Vlada Nemačke.

Šolc je osudio rusko granatiranje civilne infrastrukture i ocenio neosnovanim ruske optužbe da Ukrajina radi na takozvanoj prljavoj bombi, preneo je Rojters.

Nemački kancelar se složio sa ukrajinskim predsednikom da će nezavisna istraga Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koju je pokrenula ukrajinska strana razjasniti sve sumnje na tu temu, navodi se u saopštenju.

Rusija tvrdi da Ukrajina priprema provokaciju sa "prljavom bombom", za šta bi optužila Moskvu, dok Kijev i zapadne zemlje odbacuju tvrdnje Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: