Subota, 01.10.2022.

13:38

Vučić: "Neće biti nezavisnog Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nemačkom izaslaniku za ZB Manuelu Saracinu da "neće biti nezavisnog Kosova" onako kako to Berlin planira.

Izvor: Beta

Vučić:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Prethodno je nemački diplomata izjavio kako u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu, neće biti dopuštemo stvaranje "nove Republike Srpske". "Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, dobro je da je to gospodin Saracin javno rekao.

Ja mogu njemu da poručim, a izuzetno ga cenim, neće biti ni nezavisnog Kosova kako ga planirate", rekao je Vučić u Sofiji odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja gasnog interkonektora Bugarska - Grčka.

Neće biti ni sankcija Rusiji

"Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gde god može, a naša politika je definisana zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: