Petak, 26.08.2022.

07:36

Rat – dan 184: Granatirana bolnica – upotrebljen HIMARS; Javio se Zelenski; Iz Norveške – "da"

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 184. dan.

Izvor: B92

Rat – dan 184: Granatirana bolnica – upotrebljen HIMARS; Javio se Zelenski; Iz Norveške –
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Rusija optužuje Ukrajinu za jučerašnje napade na nuklearnu elektranu u Zaporožju. Požar koji je usledio, izazvao je kratak spoj na mreži, bili su aktivirani bezbednosni sistemi. Nuklearka Zaporožje nakratko je bila isključena sa mreže, a struje nije bilo u delovima Zaporožja i Hersona

Rakete "Iskander" pogodile su vojni ešalon na železničkoj stanici Čapljino koji se sa ukrajinskim rezervistima i tehnikom kretao ka Donbasu. Ubijeno je više od 200 ukrajinskih vojnika i uništeno 10 jedinica vojne tehnike, poručuju iz Moskve.

Oružane snage Rusije pojačavaju se sa gotovo 140.000 vojnika - biće ih više od dva miliona. Ukaz je potpisao Vladimir Putin, a stupa na snagu prvog januara.

Pročitajte još:
  • Sve vesti u vezi sa Ukrajinom čitajte u našem LIVE BLOGU ili na stranici ISTOČNI FRONT.
  • Sve o jučerašnjim događajima iz Ukrajine možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: