Petak, 01.04.2022.

12:00

Nakon dve godine ukinuli vanredno stanje zbog kovida

U Italiji danas ukinuto vanredno stanje uvedeno zbog pandemije koronavirusa 31. januara 2020, pa su ukinute i brojne epidemiološke mere.

Izvor: Tanjug

Nakon dve godine ukinuli vanredno stanje zbog kovida
EPA-EFE RICCARDO ANTIMIANI

Tako je ukinuto 2G pravilo za hotele, u javnom prevozu i prodavnicama.

Više neće biti traženi sertifikati o vakcinaciji, izlečenju od kovida 19 ili negativan test. Isto tako gotovo potpuno se ukidaju pravila o karantinu, te u izolaciju ubuduće moraju samo zaražene osobe, dok lica koja su bila u kontaktu sa obolelima mogu napuštati stan.

Više nisu potrebni sertifikati ili testovi za pristup muzejima, arheološkim parkovima, izložbama, arhivima, bibliotekama i drugim kulturnim ustanovama.

Takozvano 2G pravilo i obaveza nošenje maski ostalo je do 30. aprila za posetu bioskopima, pozorištima i koncertima.

Na snazi ostaje još obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prilikom masovnih okupljanja. Rasformirano je i ekspertsko telo vlade koje je određivalo pandemijske mere.

U Italiji je epidemiološka situacija već duže vreme povoljna, a i 91 odsto stanovništva primilo je do sada dve doze vakcine protiv koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: