Petak, 29.10.2021.

11:49

Litvanija sprečila ulazak 186 migranata

Litvanski graničari su u četvrtak sprečili ulaz 186 ilegalnih migranata iz azijskih i afričkih zemalja, koji su bili primorani da se vrate u Belorusiju.

Izvor: Tanjug

Litvanija sprečila ulazak 186 migranata
Ilustracija, foto: EPA-EFE/Juan Manuel Blanco

Ovo je najveći broj migranata na litvanskoj granici još od 4. avgusta.

Litvanski graničari su potisnuli 186 ilegalnih migranata iz azijskih i afričkih zemalja u proteklom danu, primoravajući ih da se vrate nazad u Belorusiju, saopštila je pogranična služba litvanskog ministarstva unutrašnjih poslova.

“Čak 186 ilegalnih migranata pokušalo je da uđe u nekoliko litvanskih pograničnih okruga, što je najveći broj od 4. avgusta. Prestupnici su prisiljeni da se vrate nazad u Belorusiju“, navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija TASS.

Kako je saopštila granična služba, litvanski graničari nisu koristili specijalnu opremu i naoružanje. Više od 4.000 ilegalnih migranata je privedeno na litvansko-beloruskoj granici od početka godine, što je 50 puta više nego 2020. godine.

Zvanični Viljnus smatra da je migracionu krizu pokrenuo Minsk, koja je, kako tvrdi, deo hibridnog napada na Litvaniju zbog njene podrške beloruskoj opoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: