Utorak, 26.10.2021.

19:07

SAD pripremaju odgovor na vojni puč u Sudanu

Bajdenova administracija razmatra čitav niz ekonomskih mera koje su joj na raspolaganju kako bi odgovorila na vojno preuzimanje vlasti u Sudanu.

Izvor: Tanjug

SAD pripremaju odgovor na vojni puč u Sudanu
Foto: Profimedia

SAD su u bliskom kontaktu sa zalivskim zemljama zbog situacije u toj zemlji, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Vojska Sudana raspustila je juče koalicionu vladu i smenila civilnog premijera, a Stejt department je odgovorio suspendovanjem 700 miliona dolara američke pomoći namenjene podšci demokratskoj tranziciji Sudana, preneo je Rojters. Zajedno sa vladama Britanije i Norveške, SAD su osudile vojno preuzimanje vlasti, a sve države glavni donatori Sudana izrazile su duboku zabrinutost zbog situacije u toj zemlji i pozvale vojni vrh Sudana da oslobodi sve koji su nezakonito pritvoreni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: