Nedelja, 26.04.2020.

08:43

Prvo - oglasio se Kim, živ je; Onda - Kim u staklenom kovčegu? FOTO

Dok kruže glasine o lošem zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera Kima Džong Una, državni mediji javljaju da je on poslao pismo građevinskim radnicima.

Izvor: B92

Prvo - oglasio se Kim, živ je; Onda - Kim u staklenom kovčegu? FOTO
EPA-EFE/ KCNA

Dok ceo svet prati dramu vezanu za Kimovo zdravlje koje je navodno ozbiljno nakon operacije, državne novine "Rodong Sinmun" pišu da je poslao pismo radnicima koji rade na modernizaciji grada Samjijon, jednom od najambicioznijih razvojnih projekata u Severnoj Koreji.

Kim se navodno zahvalio radnicima koji rade na izgradnji "idealnog socijalističkog grada". U ovom gradu se rodio Kimov otac Kim Jong Il koji je ranije vladao zemljom. Grad će doživeti potpuni preobražaj, dobiće nove železničke stanice, električnu i telekomunikacijsku infrastrukturu i stotine novih zgrada.

Samjijon se nalazi u podnožju "svete planine" Paektu, a Kim je ovde često dolazio.

Pismo severnokorejskog lidera radnicima, kao i njegova službena komunikacija sa stranim liderima, malo su utišali glasine o tome da je on zapravo na smrtnoj postelji. Kina i Južna Koreja, ali i američki predsednik Donald Trump, smatraju da u špekulacijama nema istine.

Pojavili su se i izvještaji da je Kimov poznati voz viđen u odmaralištu u kojem se navodno oporavlja nakon "kardiovaskularne procedure". Voz je stigao 21. aprila.

Međutim, CNN navodi da to ništa ne govori o Kimovom zdravstvenom stanju i da severnokorejski lider preferira da putuje avionom, dok voz koristi kao formalni način putovanja, javlja "Raša tudej".

Sa druge strane, na društvenim mrežama pojavila se slika na kojoj se navodno vidi Kim Džong Un u staklenom kovčegu, a za sada nema potvrde da li je slika autentična ili je u pitanju montaža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: