Utorak, 25.02.2020.

07:06

Mediji: Veliki potresi u Demokratskoj stranci - Lutovac ostaje bez saradnika; Razlog - bojkot

Demokratskoj stranci poslednjih dana dešava se veliki potres oko sprovođenja odluke o bojkotu izbora i članstva u Savezu za Srbiju.

Izvor: Tanjug

Mediji: Veliki potresi u Demokratskoj stranci - Lutovac ostaje bez saradnika; Razlog - bojkot

Lidera Zorana Lutovca, koji se zalaže za obe stvari počeli su da napuštaju najbliži saradnici, pišu "Novosti".

Odnosi između Lutovca i njegovog zamenika Saše Paunovića koji bi da izađe na lokalne izbore u Paraćinu ozbiljno su zahladneli, a prema strančkom šefu poslednjih dana ogradili su se i Dušan Kostadinović, šef Izvrsnog odbora, i Dragoslav Šumarac, v.d predsednika beogradskih demokrata, navodi list.

Uz Lutovca je, kako pišu Novosti pozivajući se na svoje izvore, od visokih funkcionera ostala samo potpredsednica Dragana Rakić.

Atmosfera u stranci dodatno je uzavrela nakon odluke predsednika Zajednino za Srbiju i gradonascelnika Šapca Nebojše Zelenovića da ucestvuje na izborima u ovom gradu, ali i antimigranstkih ispada lidera Dveri Boška Obradovića, navodi list.

Front onih koji se otvoreno ne slazu sa politikom koju vodi strancko rukovosdsto sve je širi, a zahtevi da stranka izađe iz SzS sve brojniji, dodaje se u tekstu.

Napominje se da dodatnu konfuziju unosi i to što poslednjih dana odbore posećuju tri tima demokrata.

U prvoj "ekipi" su poslanici Balša Božović, Aleksandra Jerkov i Miroslav Milojičić Kena, kolji smatraju da DS treba hitno da zauzme drugaciji kurs i napusti SzS. U drugoj je Lutovac koji pokusava da dobije podrsku za ideju bojkota, a u trećoj Paunović i Zelenović koji pak hoće da obezbede glasove za izlazak na lokalne izbore.

Kako pišu Novosti, do raspleta u DS moglo bi doći na sednicki Glavnog odbora koja bi po Statutu trebalo da se održi do kraja meseca.

Izvori lista tvrde da Lutoivac pokusava da obezbedi većinu tako što je dosad raspustio više od 70 odbora i na njihovo čelo postavio poverenike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: