Ugroženo odustajanje Severne Koreje od nuklearnog naoružanja

Zvanični Pjongjang saopštio da su ugroženi pregovori Severne Koreje o odustajanju od izgradnje nuklearnog oružja, a razlog su vojne vežbe SAD s Južnom Korejom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.07.2019.

13:41

Ugroženo odustajanje Severne Koreje od nuklearnog naoružanja
Depositphotos bedobedo

Naime, Pjongjang strahuje da zvanični Vašington neće ispuniti obećenja da ne održi te vežbe.

Američki predsednik Donald Tramp oživeo je napore da se Severna Koreja odrekne nuklearnog oružja prošlog meseca kada je dogovorio sastanak sa Kim Džong Unom na granici između dve Koreje. On je rekao da će narednih sedmica nastaviti takozvane radne razgovore, koji su u stagnaciji od samita u februaru.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Sevene Koreje smatra da SAD i Južna Koreja vrše pritisak vežbama zvanim "Dong Maeng", koje je nazvao "proba za rat", a koje se očekuju u avgustu.

Donećemo odluku u vezi razgovora na radnom nivou sa SAD dok posmatramo njihove naredne poteze, naveo je portparol u saopštenju koje je prenela severnokorejska zvanička novinska agencija KCNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: