Ružne slike iz Pariza: Slavlje prešlo u divljanje / VIDEO

Slavlje na ulicama Pariza, nakon što je Francuska osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, pretvorilo se u nerede i sukobe spolicijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

08:12

Ružne slike iz Pariza: Slavlje prešlo u divljanje / VIDEO
Tanjug/AP

Društvene mreže prepune su ružnih slika divljanja navijača na ulicama Pariza. Prevrtani su automobili, obijane prodavnice, policija je gađana kamenicama, flašama. Uhapšene su 102 osobe, od kojih čak 90 u Parizu.

Sve je počelo kada je francuski tim zabeležio prvi gol, a eskaliralo na kraju utakmice na kojoj su Francuzi slavili sa 4:2 protiv Hrvatske. U sukobima s navijačima francuska policija morala je da upotrebi suzavac, gumene metke i vodene topove. Angažovana su i specijalna policijska vozila za razbijanje demonstracija. Za sada nema zvaničnog izveštaja o povređenima i materijalnoj šteti, koja je, bar sudeći po video snimcima, velika. Osim u Parizu, slavilo se i drugim francuskim gradovima u kojima je takođe bio haos. U blizini Nansija je zabeleženo da su teško povređeni trogodišnji dečak i dve šestogodišnje devojčie, dok je u alpskom gradu Anesiju 50-godišnji navijač preminuo usled slavlja, dok je u Sen Feliksu preminuo 30-godišnjak koji se automobilom zabio u drvo, preneo je Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: