Četvrtak, 12.11.2015.

16:03

"Ne sklanjamo žicu, čekamo da to urade Slovenci"

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić očekuje da Slovenija skloni žičanu ogradu koju je, kako je rekao, postavila na hrvatskoj teritoriji.

Izvor: Beta

Default images
foto: Beta

"Uručena je nota otpravniku poslova slovenačke ambasade. Očekujemo da Slovenija ukloni žicu s područja koje nepobitno pripada teritoriji Republike Hrvatske. U ovom trenutku smo suzdržani od toga da žicu sami uklanjamo, očekujemo da taj potez Slovenija napravi", rekao je Ostojić novinarima u Slavonskom Brodu.

On je naglasio da se taj problem pokušava rešiti diplomatski i ocenio da postavljanje žičane ograde na granici sa Hrvatskom "ugrožava plan za zbrinjavanje izbeglica, koji se očito odvija samo u Hrvatskoj".

Ostojić je naglasio da Hrvatska ni u jednom trenutku nije ugrozila sprovođenje plana o protoku izbeglica između dve zemlje.

"Nećemo nasedati na provokacije i itekako ćemo znati da čuvamo svoju teritoriju. To možemo brzo rešiti, ali mislim da je puno važnije ukazati da se ne ostvaruje plan koji je dogovoren", rekao je hrvatski ministar.

Prema poslednjim podacima hrvatskog MUP, od ponoći do podneva u Hrvatsku je ušlo oko 3.300 izbeglica i migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu nalazi se njih 1.130.

Izbeglice u Hrvatsku, u zimski tranzitni centar u Slavonskom Brodu, stižu organizovano vozom iz Šida u Srbiji. Posle registracije i pružanja prve pomoći, autobusima i vozom nastavljaju put dalje prema Sloveniji, odakle idu u Austriju i druge države zapadne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: