Utorak, 02.12.2014.

23:38

Majdanpek i dalje bez struje i vode

Majdanpek je još zatočen u hladnoći i potpunom mraku. Nema grejanja i vode, slab je signal mobilnih operatera, a problema ima i u fiksnoj telefoniji.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Duže od 30 sati život u Majdanpeku je potpuno paralisan i građani pokušavaju da se snađu u ovoj nepogodi.

Ledena kiša neprekidno pada i ponovo se stvara ledeni omotač, a radnici Elektromreže Srbije i Sektor za vanredne situacije MUP-a nastavljaju borbu za normalizaciju stanja, ali će jasniju sliku o tome kada bi Majdanpek mogao da dobije struju imati tek ujutro.

Javno preduzeće Elektromreža Srbije nastavlja borbu za normalizaciju snabdevanja električnom energijom istočne Srbije i za saniranje posledica kvarova koje su u toj oblasti izazvale ledene kiše i olujni vetrovi, saopštilo je to preduzeće.

"Sve raspoložive ekipe Elektromreže Srbije iz cele zemlje neprekidno su na terenu i ulažu poslednje atome snage kako bi se sanirale posledice havarija koje su po istočnoj Srbiji izazvale ledene kiše i olujni vetrovi. Zbog katastrofalnih vremenskih uslova, životi članova ekipa JP EMS su ugroženi, ali borba ni u jednom trenutku ne prestaje", navodi se u saopštenju.

JP EMS dodaje da pomoć pružaju i brojna preduzeća sa kojima sarađuje, usmerivši svoje resurse kako bi se sprečila humanitarna katastrofa koja preti stanovnicima istočne Srbije.

"Radimo zajedno sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, koji nam pruža podršku u borbi za normalizaciju stanja u tom delu zemlje", navodi JP EMS.

Za podizanje stuba broj 132 na DV 128/3 Majdanpek 3 - Neresnica je angažovano 20 radnika iz EMS-a (Pogon Bor, Pogon Kruševac, Pogon Novi Sad i Pogon Valjevo), četiri montera iz PD Elektroistok Izgradnja i četiri montera iz Energomontaže, a ukupno 28 montera i četiri inženjera će tokom noći podići taj stub.

Za ponovni pregled DV 177 Bor 2 - Majdanpek 2 za sutra u pet sati ujutru angažovana su 54 montera iz svih pogona.

JP EMS navodi i da u ovoj oblasti neprekidno pada ledena kiša i ponovo se stvara ledeni omotač.

Brojni zaposleni angažovani su i na drugim dalekovodnim pravcima, dodaje se u saopštenju.

Zaposleni JP EMS koriste i montažno-demontažne dalekovdne stubove za havarijske situacije kako bi se stanovništvu što pre obezbedilo normalno snabdevanje strujom, ali je otežavajuća okolnost to što je vremenska nepogoda oštetila stubove na čak tri dalekovodna pravca i što ledena kiša i dalje pada, zaključuje JP EMS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: